Абонирай се за нашия бюлетин

 

Как да запазим пясъка на плажа – или поне далеч от дома?

Време е за море, разходки по плажа, партита и фестивали на брега – изобщо дойде сезонът на солта в косата и пясъка… навсякъде! И ние обичаме морето, но понякога непрестанното чистене на пясък малко ни уморява.

Това, че живеете близо до морето или редовно се отбивате до плажа за уикенда съвсем не означава, че трябва след всеки ден на плажа домът ви и колата ви да се превръщат в пясъчници и да чистите с часове. Ще ви представим лесни и удобни трикове, с помощта на които пясъкът си остава на плажа и няма да се опитвате да се отървете от песъчинките в дома чак до Коледа!

Оставете пясъка още на плажа!

Предотвратете въможността да го вземете със себе си и го оставете там, където му е мястото. Основното оръжие в борбата с пясъка - бебешката пудра! Веднага след като се спретете за тръгване поръсете в косата си (особено след ветровит ден) и по тялото и краката си бебешка пудра, изчакайте минуте-две докато попие и се смеси с пясъка и след това съвсем лесно и безполезнено изтръскайте целия пясък от себе си.

И все пак ще остане пясък по кърпата и обувките, както и в чантата ви, колкото и да се постараете на плажа. Затова ви препоръчваме да не използвате класическите бамбукови или гумени плажни чанти, защото, макар и да не пропускат, задържат толкова много пясък. Вместо това използвайте мрежеста или плетена  чанта  - всяка една друга чанта или тобра ще задържа пясъка, но не и чанта, която му позволява да изпадне по пътя, нали?

Следва колата – от една страна, искаме да предпазим и нея, и, от друга страна, с колкото повече пясък се разделим по пътя, толкова по-малко ще ни дойде на гости! В този случай един стар чаршаф, постлан в багажника и един на задната седалка ще ви свършат чудесна работа, ще запазят и колата ви и ще поемат голяма част от останалия пясък. После само го изтръсквате! Ако имате място, една малка ръчна прахосмукачка също много би ви улеснила!

Когато стигнете входната врата има два основни трика, да запазите пясъка отвън. Първо, задължително ако имате възможност оставете една закачалка за кърпи и бански пред вратата си и оставете принадлежностите си там, докато изсъхнат. И второ, пред входната врата, както и в коридора и пред някои от стаите поставете малки килимчета – цветните килимчета могат да бъдат и много стилни, но и улавят пясъка, преди да се е скрил под дивана!

Накрая, особено ако имате деца вкъщи, неизбежно ще се появят песъчинки и в дома ви!

Прахосмукачката е предпочитан вариант, но трябва да я последват поне две почиствания с парцал или моп, за да има пълен ефект. От друга странат за бързо и ефикасно почистване използвайте добрата стара познайница на всяка домакиня – класическата метла. Неслучайно е устояла на теста на времето!

Ако все пак предпочитате прахосмукачка, ви съветваме, ако разполагате с повече време, да поръсите сода бикарбонат и бебешка пудра на местата, където е  концентриран пясъка, за да се отървете и от миризмата и евантуални остатъчни петна!

За дървен под използвайте микрофибърни парцали и кърпи, за да не останат драскотини, а за най-добър ефет ги комбинирайте със специални препарати за дървен под.

Винаги си мислим за пода, когато водим борбата с пясъка, но дивана и канапетата крият също много големи количества. Малка ръчна прахосмукачка за мебелите може лесно и удобно да ви спести много неприятности като износване и вмирисване на мебелите заради пясъка, а и ще ви бъде чудесен партньор, ако имате и домашен любимец!

"Свежест 42" ви предлага помощ в борбата с пясъка или просто повече време за плаж - за повече информацияза нашите професионални почистващи услуги може да се свържете с нас тук или да се обадите на тел. 0889 456 119.

Имате нужда от почистване, обадете ни се сега!
0889 456 119

РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ