Абонирай се за нашия бюлетин

Чисто отвън, чисто отвътре !

 

 

 

Related image

 

Знаете ли, че 45,5 % процента от населението в България живее в жилищни кооперации ?

Гледката в повечето общи части е една и съща – застояла мръсотия в ъглите, висящи паяжини тук- там по стълбите, мръсни прозорци , парапети, които са толкова прашни, че не искате да докосвате, миризма на мазе или друг неприятен аромат, натрупани брошури по пощенските ви кутии.

 

Приятно е когато се прибирате в подредения си и чист дом при семейството си. Всеки е изградил малък уютен рай в жилището си. А кошмара през който преминавате докато стигнете до входната си врата ? Не бихте ли искали и пътя към дома да бъде приятно преживяване ?

Мина времето,  в което по комшийски се редувахме да почистваме общите части. Мина времето, в което комшийката от втория етаж минава с метлата по етажите, защото е “по-свободна”. Съседите ни са с различна ангажираност и с различни разбирания за чистота.Как избираме кой да бъде наказан да почиства общите части ? Дали не бихте желали всеки ден да се прибирате и да виждате и усещате еднакво качество на хигиена и аромат ?

Като се замисля - да. Стълбището не е “нещото” по което стигам до дома си. Това е част от сградата , в която живея и част от моят дом.

Аз бих се зарадвала когато вляза във сходната врата да усетя приятен аромат, както у дома. Бих искала да не намирам фасове между етажите, да не срещам торбите с боклук на съседите и съпътстващия ги “аромат”, асансьора да бъде с хубаво измито огледало , така че да мога да проверя грима си за последно на излизане, когато погледна през прозореца да видя кристално ясно гледката на големия град в краката ми. Слизайки по стълбите да мога да докосна парапета без да обера след себе си 200 грама прах и след това да изхабя всичките си мокри кърпички и антибактериални гелове в опит да почистя ръцете си.

Обратното звучи като утопия за повечето от вас, нали ?

От първостепенна важност е да полагаме толкова грижа за стълбището, колкото и за жилището си. Ако блока започне да се руши отвън , повярвайте ми апаратмента ви няма да остане сам по себе си недокоснат.

В днешно време на пазара има услуги, които да задоволят всички нужди на едно домакинство. Съвета ми към вас е :

Related image

 

  1. Правете общи събрания по- често от веднъж годишно. На тях можете да си поставяте цели за всяко шестмесечие . В първата половина на годината бихте могли да поправите улука, който редовно наводнява терасите ви, а на второто да обсъдите оферти за козметичен ремонт.
  2. Отделяйте средства за грижа за общите части.

  3. Не губете време да се обвинявате един друг кой мърси повече.

  4. Ако искате да видите резултата от инвестицията си наемайте хора , които знаята какво правят. Бабата , която почиства за 10 лв  на месец, 3 пъти седмично няма да ви предложи висококачествена услуга. Наемайте професионалисти ,за да виждате ясно къде отиват парите ви  ! 

    Можете да съберете мнения за професионални компании за почистване и да ги пуснете на тест период. В интернет има много места, от които да извлечете информация от техни клиенти за качеството на услугата, която предлагат. Професионалните компании ежедневно се сблъскват с всякакъв вид петна, отлагания и замърсявания. Те знаят колко често да почистват стълбището ви и какви препарати да използват. Повечето професионални фирми работят с широка гама от препарати, както и с много фирми производители на такива.  Да, те знаят решението на всеки проблем. А има ли проблем, повярвайте ми, той ще назрява.

  5. Отделяйте внимание на пространствата пред блока ви. Не, това не е грижа на общината. Земята е ваша и вие трябва да се грижите за нея. Една малка градинка с райграс и ниски цветя би направила блока ви да изглежда много по- свежо и приятно. Гостите ви ще бъдат очаровани и няма да забравят да похвалят.
  6. Отделете бюджет за стелки пред вратите си.
  7. Украсете с цветя. Създават усещане за свежест.

 

 

 

“Свежест 42” съветва да полагате грижа за общите части минимум два пъти седмично, да измивате прозорците си редовно и да изполвате трайни ароматизатори.

 

Ако имате нужда от някой, който да се грижи за всичко това, можете да се свържете с нас на тел 0889 456 119 и 0889 901 800, както и на имейл manager@svejest42.com  И b.bratvanova@svejest42.com

 

Разгледайте абонаментните ни планове за общи жилищни частни на www.svejest42.com

Ние знаем как и кога ! Освободете времето си за по- важните неща, хигиената оставете на нас !

 

Биляна Братванова

Имате нужда от почистване, обадете ни се сега!
0889 456 119

РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ