Абонирай се за нашия бюлетин

 Всички обръщат голямо внимание на пролетното почистване, но почистването през есента и съответно подготовката за зимата биват често пренебрегвани. Преди да затворите прозорците и да включите отоплителната система, препоръчваме основно почистване, за да се подготвите за зимните месеци. Почистването преди зимата е също толкова важно за психическото здраве и здравословната среда вкъщи, както пролетното почистване. В тази статия ще ви разкрием неподозираните ползи на маслото от карамфил, чието приложение лесно ще намерите в домакинството и веднага може да използвате за зимното почистване. Може вече да сте чували за карамфиловото масло. Мнозина го използват за домашен лек при редица здравословни проблеми, но ние ще ви издадем 6 начина да го използвате за почистване вкъщи още сега!

Карамфилово масло за ароматерапия

Със сигурност ще искате дома ви да мирише хубаво за празниците. Може да се възползвате от маслото от карамфил, с успокояващия му ефект върху нервната система. С помощта на масло горелка ароматът му ще изпълни въздуха и ще осигури свежест във вашия дом. 

 

Отстраняване на мухъл от дърво или плат

Отървете се от плесен по дървото като смесите 1/4 чаена лъжичка карамфилово масло с литър вода в спрей бутилка. Нанесете само малко количество върху дървената повърхност и почистете. Ако отстранявате мухъл от старинни дървени мебели, най-добре е първо да напръскате с разтвора върху мека кърпа и след това да избършете. За отстраняване на мухъл от плат вземете една чаена лъжичка масло от карамфил и смесете с чаша вода. Измийте и оставете да изсъхне.

Премахване на плесен в кухнята 

Напълнете спрей бутилка с 1/2 чаена лъжичка чисто карамфилово масло и един литър вода. Първо напръскайте върху малка част от повърхността, за да се уверите, че няма да я повреди. Ако всичко е наред, пристъпете към разпръскване на разтвора върху плесенящите места. Оставете го да стои няколко часа, преди да избършете пространството с мокра кърпа, за да премахнете плесента. Може да има упорита плесен, която ще изисква малко повече почистване.

Приложението му в банята 

Мястото, което изисква внимание, когато правите основно почистване, е банята. За да почистите плесен от душ завесата, вземете 1/2 чаена лъжичка масло от карамфил и 1 литър смесена вода. Накиснете  за една нощ и след това сложете в пералната машина. Ваната или душ кабината първо измийте със смес от гореща вода (четири литра), 1/2 чаша бял оцет и супена лъжица сода бикарбонат и след това използвайте същата смес от карамфил и вода. Напръскайте, оставете за известно време и изплакнете обилно с топла вода. Периодично може да пръскате душа/ ваната с вода и карамфилово масло, за да поддържате чистотата.

Отстраняване на мухъл от килима или стената

Смесете 1/4 чаена лъжичка масло от карамфил и 1 литър вода в спрей. Напръскайте плесенясалата площ и я оставете за 24 часа. След това трябва да почистите с прахосмукачка. За стената използвайте същата пропорция вода и масло, напръскайте и почистете с кърпа. 

За финал: смес от етерични масла

  • 2 1/4 грама масло от карамфил
  • 1 3/4 грама масло от лимон
  • 1 1/4 грама евкалиптово масло
  • 1 грам масло от канела
  • 1/2 грам масло от розмарин

        *ориентир 1 грам=20 капки

Вече имате смес за почистване! Просто я поставяте в бутилка от тъмно стъкло и я съхранявайте извън пряка слънчева светлина. 


За много от препаратите, които използвате за почистване, може да се намери екологичен еквивалент от природата. За повече съвети или консултация, не се колебайте да се свържете с професионалистите от "Свежест 42“. 
***
Винаги работим с внимание към здравето и околната среда! Обадете ни се сега за да се убедите в нашите бързи и качествени услуги:
0889 456 119

 

Имате нужда от почистване, обадете ни се сега!
0889 456 119

РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ