Абонирай се за нашия бюлетин

Битката с петната по матрака е една от най-трудните за печелене. Независимо дали матракът ви е съвсем нов или не е от това десетилетие, независимо дали използвате допълнителен протектор. Ние, от екипа на “Свежест 42”, ще ви представим няколко съвета, с които да се преборите дълготрайно с петна от всякакво естество.

Как да отстраним петната?

Това понякога изглежда като непосилна задача, но с наша помощ ще успеете да се отървете от нежеланите зацапвания. Разбира се, първо следва да прочетете специалните инструкции за вашия матрак, обозначени върху неговия етикет или упътването на производителя. Основно правило е да не слагате прекалено много вода или препарат върху матрака.

  • За обикновени петна - използвайте разреден препарат за чинии или цитрусов почистващ препарат. Напръскайте петното и го оставете за 5-10 минути, след което попийте старателно течността. 

    За петна от телесни течности - за начало се опитайте да ги премахнете с малко количество водороден пероксид върху засегнатата област. Непосредствено след нанасянето попийте с чиста кърпа. Ако петното е по-упорито нанесете прах или препарат за пране директно върху петното, след това с четка го втрийте. Ако петното е от кръв, непременно използвайте единствено студена вода.

    За упорити петна - след препарата нанесете и сода, оставете да попие за няколко часа, след което използвайте прахосмукачка за отстраняването ѝ. 


Поддръжка на матрака

Освен видими петна, матракът може да съдържа и други замърсявания. След купуването му той изисква особени грижи, за да бъде винаги чист, свеж и удобен. За да избегнете натрупването на прах, абсорбирането на миризми и появата на петна, следвайте тези три стъпки:

 

 

1. Веднъж в месеца използвайте прахосмукачка за почистването на матрака и от двете страни. Това може да предотврати алергични реакции и обриви.

2. Поне един път в годината проветрявайте матрака си като го изкарате навън, на слънце. Това ще предотврати евентуалната поява на мухъл. Също така ще бъдат отстранени и неприятните миризми.

3. Когато сменяте чаршафите оставяйте матрака да “подиша” като не слагате непосредствено след това новия комплект, а отворите прозореца и оставите матрака за няколко минути непокрит.

Чистият и свеж матрак е задължителна предпоставка за хубав и здравословен сън! 

Ако невинаги имате време за тези понякога изморителни рутинни задачи, не се колебайте да се свържете с екипа на “Свежест 42” на телефон 0889 456 119.

Освежаването на матраците е част също така от основното почистване на помещенията, което предлагаме, а може да бъде поръчано и като отделна услуга! 

Имате нужда от почистване, обадете ни се сега!
0889 456 119

РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ