Абонирай се за нашия бюлетин

        В стремежа си домът ни да заблести от чистота и почистването да е възможно най-дълготрайно и в дълбочина, често, дори без да разберем, пренебрегваме здравето си. Някои от препаратите, които ежедневно използваме съдържат изключително вредни активни вещества и обикновено колкото по-лесно е почистването с тях, толкова по-силни и вредни са самите те.

        Следващия път, когато сте в магазина, вместо към щанда с препаратите и почистващите средства, ви съветваме да се насочите към някои от тези естествени почистващи продукти, които ще освежат дома ви. Освен това те са по-щадящи и към повърхностите и гарантират по-дългия им живот. Замяната на някои от препаратите с тези естествени продукти ще направи дома ви по-здравословна среда за деца и домашни любимци, а и за самите вас!     

1. Лимони и лимонов сок

Тъй като е една от най-силните естествени киселини лимоновият сок е много ефективен срещу повечето домашни бактерии както и срещу мазнини и без да се смесва с други съставки.

2. Бял оцет

Него използваме предимно срещу мазни петна и мухъл, а също така и срещу засъхнал восък или миризма на застояло или риба.

     

3. Зехтин

Най-добрият естествен помощник на домакинята при полирането на дървени повърхности, дъски и прибори!

 

4. Сапун

Неароматизираният естествен течен сапун е биоразтворим и с него може да се отстрани почти всякаква мърсотия! Кастилският сапун, който може да намерите в магазините за био продукти, е чудесен пример за такова изцяло естествено и ефективно почистващо средство.

 5. Царевично нишесте

За почистване на прозорци, полиране на мебели, както и за пране на килими и пътеки определено опитайте с царевично нишесте. Помага ни също така при почистване на сребърни съдове и бижута.

     

6. Боракс

Динатриевият тетраборат, още известен като боракс, освен заради почистващите му свойства и натуралния му произход, е  предпочитан продукт, защото отблъсква хлебарки и насекоми, справя се с ръждата и помага при почистването на тоалетни, бани и мивки. С боракс и лимонов сок банята ви ще изглежда като след професионално почистване!

7. Алкохол

Всеизвестен дезинфектант за всякакви повърхности, но и отстранява неприятните миризми дълготрайно.

***

И нашето предложение за универсален препарат, който се използва за всякакви повърхности:

1 с.л. боракс
½ с.л. сода
1 с.л. течен кастилски сапун
етерични масла по избор - 4 капки лимон,  капки лавандула и 10 капки портокал
1 стъклено шише със спрей за съхранение

С този универсален естествен препарат лесно и бързо можете да почистите всякакви повърхности от кухненската маса, до хладилника или секцията и винаги ще оставя чудесен аромат след себе си и чувство за чистота и свежест.

Качествените продукти са ключ към чистия дом и здравословната домашна среда. Ние, от Свежест 42, добавяме към това и професионална техника и опитен екип за постигането на перфектни резултати. Препаратите, които използваме са екологични и винаги сме готови да ги заменим с предпочитана от нашите клиенти формула според нуждите на домакинството!

"Свежест 42" работи винаги с внимание към здравето и околната среда!
***
Обадете ни се сега за да се убедите в нашите бързи и качествени услуги:
0889 456 119

Имате нужда от почистване, обадете ни се сега!
0889 456 119

РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ