Абонирай се за нашия бюлетин

Чистата и подредена къща върви ръка за ръка с чистия и поддържан килим. Килимът прави огромна разлика във вашия дом, и дори и да почистите цялата къща, ако килимът е мръсен – работата е наполовина свършена. Мръсният килим привлича дървеници, мухи и други вредители, събира голямо количество прах и понижава качеството на средата вкъщи. Редовното почистване е ключът към лесното поддържане на чистия килим, но ние от Свежест 42 знаем колко упорити могат да бъдат някои петна, както и колко специфични могат да бъдат материите. Нашите съвети за почистване ще ви помогнат да се справите с упоритите петна и ще ви дадат насоки за правилната поддръжка на вашия килим.

Прахосмукачката в действие

Килимите трябва да се почистват с прахосмукачка поне веднъж седмично, а дори повече, ако се намират в зона на голямо движение и често използване. Това „удължава“ и живота на килима. С бавни движения може да позволите на прахосмукачката да изсмуче частиците мръсотия в дълбочина. В случай, че килима ви е от плюш, трябва да отделите повече време и да вакуумирате едно и също място няколко пъти, преди да преминете към следващата секция. За да премахнете нежелани миризми от килима, добавете към торбата сода за хляб.

Уреди за почистване на пара

От време на време килимът има нужда от по-сериозно почистване. Тези уреди са подходящи за почистване на килима в дълбочина, защото гарантират ефективност на почистване и премахват всякакви бактерии и микроби. След като приключите, уверете се, че имате вентилация за сушене и не стъпвайте върху мокрия килим.

Как да се справим с петната?

  1. Не губете време – не чакайте прекалено дълго, за да се заемете с почистването и задължително използвайте бяла кърпа, за да избегнете боядисване от самата кърпа.
  2. Използвайте подходящи препарати – задължително прочетете етикета, за да сте сигурни, че няма да увредите материята. Когато почиствате мястото, избягвайте да добавяте прекалено много вода.
  3. Не търкайте петното - това само ще разпространи мръсотията и ще вникне по-дълбоко във фибрите на килима. Почиствайте отвън навътре към петното.
  4. Не оставяйте мястото да изсъхне само, за да не останат нежелани петна и кръгове. Вместо това поставете суха къпра върху почистената зона и оставете за едно денонощие.
  5. Малки хитрости при упорити петна - ако разлеете червено вино, използвайте бяло вино, за да неутрализира цвета и избършете с бяла кърпа. Петна от урина се почистват най-лесно като нанесете препарат, смесен с чаена лъжичка оцет, оставите да изсъхне и премахнете с прахсмукачката.

 

Като част от къта за почивка, килимът във всяка къща е на централно място и е в зона на интензивно използване, затова и изисква сериозни грижи. Ако графикът ви е натоварен, обърнете се към нашите специалисти с опит  в професионалното почистване на килими и се радвайте на свободно време и здравословна среда в дома ви.
***
0889 456 119

 

Имате нужда от почистване, обадете ни се сега!
0889 456 119

РАБОТИМ БЕЗ ПОЧИВНИ ДНИ