Подпишитесь на нашу рассылку

Биляна Братванова и Димитър Стоев - мениджъри на "Свежест 42" - фирма за почистване в Бургас и София, в интервю за стандартите, които поставят в сферата на почистващите услуги в Бургас.

"Свежест 42" се ползва с добро име в Бургас, от кога сте на пазара? 

- Дейността ни стартира през есента на 2016 г. За една година сме в постоянен процес на подобрение и оптимизиране. 
Като всеки нов бизнес, преминахме през трудни периоди, докато намерим точния модел, който носи успех и на нас и на нашите клиенти. 

- Когато решихте да се занимавате със собствен бизнес, защо избрахте точно тази сфера на дейност?


- Защото проучихме нишата и установихме, че качествена услуга, в истинския смисъл на думата, липсва в Бургас. Решихме да я запълним, като наложим един нов модел на лесно и гъвкаво ползване на услугата.

Всеки, който посети сайта на "Свежест 42" може да види нашите фиксирани пакети и много лесно да поръча това, от което има нужда по изключително опростен начин.

- В Бургас има немалко фирми за почистване, с какво вие сте по-различни от тях? 

- Ние сме първата фирма която калкулира цените по различен начин. Всичко се пресмята на база брой, а не квадрати. Мащабът няма значение. Почистването на две бани с различни размери, например, е на една и съща цена.

Както казахме, обръщаме голямо внимание на сайта си и поръчките през него. Прилагаме изключително лесни начини на плащане (тип Booking), пригодени към забързаното ежедневие на клиентите. 

При нас няма минимална стойност на поръчката. 

Проявяваме лично отношение към всеки клиент. Лично приемаме и издаваме всеки обект. 

Имаме и програма за лоялност. Когато се ползва наша услуга, ние даваме талон. На този талон се отбелязва колко броя почистване е ползвал даден клиент. На всяко второ почистване, той получава трето безплатно. Удобното в случая е, че талончето може да се ползва от няколко човека. Видът безплатно почистване е според това, от какво има нужда съответния човек.

За една година недоволните ни клиенти са по-малко от половин процент. Това, с което компенсираме, ако има някой останал недоволен, е повторно почистване за наша сметка.

- Какво представлява работният ви ден? Каква е работата на мениджъра на фирма за почистване?


- Всеки един ден е изключително динамичен за нас и екипа ни. 
Рано сутринта започваме със срещи с крайни и бизнес клиенти, защото, както вече казахме, имаме лично отношение към всеки.

Проучваме за новости на пазара, като препарати и техника, и се грижим да ги осигурим. Следим работния процес отблизо и се стараем да подобряваме бизнеса си ежедневно. Най-добрите идеи се ражд

ат в процеса на работа. 

В края на работния ден обсъждаме новите си идеи и търсим начини да ги приложим. 

В последно време влагаме енергия в налагането на методите ни на работа и в София.

Имаме модел, който е различен и работи безотказно.
 
- През цялото време говорите за различни методи на работа. Те включват ли използване на иновационни техники? 

- Да, включват, не една и две. Всеки, посетил сайта ни, ще ги забележи.

Последната иновация, която внесохме, е нашият онлайн калкулатор. Интересното и различното при него, е че клиентите не само виждат цената на услугите, от които имат нужда, но и могат да ги заплатят директно през сайта ни. 

В днешната реалност, хората освен бързо почистване, имат нужда и от бърз начин на заявка и плащане на услугата.

Друго, което е иновативно в сферата на почистването в Бургас, е това, че ползваме нови вносни препарати, а скоро може би ще започнем и със собствено производство. 

- Стана ясно, че вие сте част от целия процес на работа. Но кои са приоритетите ви? 

- Приоритет за нас са бързата и качествена работа, доволните клиенти, което логично да доведе до разрастване на бизнеса. 

- А, крайната ви цел каква е? Към какво се стремите?

- Това, което искаме е да създадем стандарт в почистването. Крайната ни цел е най-високото стъпало, което може да се достигне в тази сфера, имаме амбицията и силата да го постигнем.

Вам нужна уборка, звоните нам сейчас!
0889 456 119

Работаем без выходных